Vecka 35

Herregud, idag går vi in i vecka 35. Slutspurten nu! Bortsett från det här med blodproppen så mår jag så himla bra. Har inte ens ont i ryggen eller bäckenet. (Bara för att jag säger det så kommer jag väl få det nu...) Typiskt att jag skulle få en propp såhär på slutet när allt varit så bra. Men tur å andra sidan att den kom nu och inte i vecka 39... 

Det blev en tur in till akuten igår igen, denna gång i Umeå då och inte Sunderbyn. Jag hade sån sjuk huvudvärk på vänster sida, alltså samma sida jag hade proppen i. Natten innan hade jag också ont i huvudet (har jag ALDRIG annars) på samma sätt, ringde 1177 men de trodde inte att det var något farligt. Jag skulle åka in ifall jag fick känselbortfall eller domningar eller synrubbningar... Och så googlar man ju också (såklart, dumt) och hittar information att man ska kontakta läkare vid plötslig huvudvärk och så kom det upp en artikel om någon som dött av för hög dos Innohep... (samma spruta som jag tar). Jag lyckades till slut somna om men under gårdagen blev det sämre i huvudet. Var jättetungt och ont på vänster sida plus att det flimrade lite för ögonen. Just att det gjorde ont på samma sida som proppen var ju smått oroväckande. Min kära mor tyckte att vi skulle åka in och kolla för säkerhets skull, annars skulle vi bara gå och oroa oss. Stewen jobbar ju natt också och kände inte för att lämna mig ensam.

Det var ingen fara iallafall. På akuten tog de blodtryck och sånt och konstaterade att det lät som en klassisk migrän(!) Jag som aldrig har ont i huvudet? Fick höra att graviditeten ökar risken för både blodpropp och migrän. Jag tänker migrän som något folk har återkommande och som gör så ont att man knappt kan sitta upp, men det finns visst olika grader. Huvudvärken jag hade och proppen hade nog inget samband. Så länge jag bara tar sprutorna som jag ska så är det ingen fara. Får ta Alvedon för huvudvärken också om jag vill.

Idag mår jag mycket bättre. Huvudvärken är som bortblåst. Steffe, min klippa, for och köpte stödstrumpor och fler sprutor åt mig igår. Tog på mig strumporna imorse och det känns redan som att de hjälper. Skönt!


 
Snart är du här! ♥
1 Anneli:

skriven

Ja, jag har migrän och den är oftast precis som du beskriver. Ensidig, flimmer och inte så vansinnigt ont. Det är bara ibland som det verkligen blir jobbigt. För mig har det dock varit tvärtom: inga migränanfall under graviditeterna :)

Svar: Men så märkligt, skönt att du sluppit det under graviditeterna :DJag har verkligen aldrig ont i huvudet, blev så paff nu när jag fick det. Men det verkar ha gått över nu :) eller har inte haft ont på några dagar iaf :)
tjofftjoff

Kommentera här: