Sista november

Idag for vi till Strömpilen för att julhandla litegrann! Det blev dock inte så jättelång runda. Ella var dödstrött till en början, slocknade i bilen och protesterade inte när vi flyttade över henne i vagnen. Första timmen gick bra, då sov hon som en stock, men sen då vi skulle gå på Ica Maxi började hon tokskrika. Lilla pluttan. Massor med folk + löningshelg + juletider + skrikig unge = stressade föräldrar. Haha. Jag fick ta upp henne och bära hänne i famnen så hon kunde titta framåt, då var hon lugn. Grät så fort man provade lägga ner henne i vagnen. Testade bulla upp lite så att hon kunde vara mer sittande men det funkade bara någon sekund. Så det var bara att bära henne, hon gillade verkligen inte att ligga i vagnen, ville vara uppe och se sig omkring.

Vi hann bland annat gå på Lindex och Systembolaget innan Ella började skrika på Ica (höhö). Stewen tyckte det kändes så himla fel att gå in på systemet med barnvagn, hahaha. Men det blev ju bara glögg och julmust som följde med därifrån. 


Är det någon som testat den där julmusten? Värsta lyxiga ju, hoppas den är god.

Fint från Lindex! Älskar Bamsebodyn och Muminpyjamasen!

Paltkalas och föräldraträff

Finaste små händerna och pappa Steffens tumme.


Igår hade vi turen att få bli bjudna till Erika & Tommy på paltmiddag. OH så trevligt. Och gott såklart, Tommy är ju värsta paltmakaren. Kakor och kolor till efterrätt. Spelade lite TV-spel också, hihi. 

Föräldraträff idag igen, mycket trevligt! Vi pratade om lite allt möjligt. På tisdag kommer en tandhygienist och vi tänkte luncha några mammor innan.

Nu har Ella somnat, jag och Steffen ser Idol och äter glass. Mysfredag!

Steffens kycklingpaj

 
Här kommer receptet på Steffes goda kycklingpaj som vi bjöd Erika & Tommy på! Tog inga bilder under den kvällen men den här bilden är på biten jag åt till lunch någon dag senare som blev över.

Steffes recept står på en fin lapp...

 
Jag skriver ner hur vi gjorde den!

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Blanda degen och låt den vila 1 timme i kul. Klä en springform med degen, nagga och grädda i ugnen på 225 grader 10 minuter.

Fyllning
3 kycklingfiléer (vi har använt 2 och det har gått bra)
140 g bacon (1 paket)
1 gul lök
100 g färska champinjoner (vi hade mycket mer)

Skär kyckling i bitar och stek. Krydda lite som du vill (jag hade curry här också, inte bara i äggstanningen). Ställ åt sidan. Hacka lök fint och bryn den, tillsätt hackade färska champinjoner och stek en stund till (i smör). Blanda med kycklingen. Skär bacon i små bitar och stek, häll av de på hushållspapper och "torka" bort flottet. Rör ihop med kycklingen, löken och svampen till en härlig blandning! 

Äggstanning
1 tsk curry (eller mer!)
1 dl grädde 
2 dl mjölk
3 ägg
1 dl riven ost
Salt och peppar
Persilja (vi tog vanlig på burk, inte färsk)

Häll fyllningen i pajskalet och vispa ihop äggstanningen och häll över.
Grädda pajen i 225 grader, 20-25 minuter. Ät med en god sallad!
MMMMUMS!