Steffens kycklingpaj

 
Här kommer receptet på Steffes goda kycklingpaj som vi bjöd Erika & Tommy på! Tog inga bilder under den kvällen men den här bilden är på biten jag åt till lunch någon dag senare som blev över.

Steffes recept står på en fin lapp...

 
Jag skriver ner hur vi gjorde den!

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Blanda degen och låt den vila 1 timme i kul. Klä en springform med degen, nagga och grädda i ugnen på 225 grader 10 minuter.

Fyllning
3 kycklingfiléer (vi har använt 2 och det har gått bra)
140 g bacon (1 paket)
1 gul lök
100 g färska champinjoner (vi hade mycket mer)

Skär kyckling i bitar och stek. Krydda lite som du vill (jag hade curry här också, inte bara i äggstanningen). Ställ åt sidan. Hacka lök fint och bryn den, tillsätt hackade färska champinjoner och stek en stund till (i smör). Blanda med kycklingen. Skär bacon i små bitar och stek, häll av de på hushållspapper och "torka" bort flottet. Rör ihop med kycklingen, löken och svampen till en härlig blandning! 

Äggstanning
1 tsk curry (eller mer!)
1 dl grädde 
2 dl mjölk
3 ägg
1 dl riven ost
Salt och peppar
Persilja (vi tog vanlig på burk, inte färsk)

Häll fyllningen i pajskalet och vispa ihop äggstanningen och häll över.
Grädda pajen i 225 grader, 20-25 minuter. Ät med en god sallad!
MMMMUMS!

Kommentera här: