Dan före dopparedan

Julafton imorgon! ♥ Idag har vi gått på byn och handlat det allra sista. Ätit gomat, gjort julgodis, klätt granen. (Ella langade pynt till mig som jag hängde upp, duktig tjej). På kvällskvisten blev det den traditionsenliga julskinkan på smörgåsrån. Och julmust. Göttigt!

Jag gjorde rocky road och Nutellacrisp. Nutellacrisp hade jag aldrig gjort förut, blev supergott! Recept och bilder kommer!

Nu sitter jag och ser ikapp julkalendern så att jag kan se sista avsnittet imorgon. Det är ju ett måste. Dock tycker jag att det är dåligt med julstämning i årets kalender, men man vill ju se hur det slutar!Bagels i skenet av adventsljusstaken

Oj oj sicken poetisk rubrik.

Ja, imorse blev det nygräddade bagels klockan 06.00(!) Bästa påfundet, frysta bagels på affären som man värmer i ugnen eller bara låter tina, går även bra att rosta. Göttans! 

Jag hade typ glömt att jag skulle jobba idag. Blev ju att kliva upp lite extra tidigt men Steffe var på, så kl 06.00 denna söndag satt vi vid köksbordet och åt bagels (med cream cheese och skinka) och drack te. Myspys! Ella vaknade 06.30 och kl 07 började jag jobba. Haft delad tur. Jobb imorgon 7-12 och sen på kvällen bör det av hemåt för då är det snart juuuuuuuul!


Om ni undrar vad en ljusrödaktig stjärna gör på bordet så täcker den två julklappar som ännu inte blivit inslagna...

Frukost på fik och julklappshandling på stan

Våran kyl ekar ganska tomt och eftersom vi åker hemåt snart är det ju dumt att handla på sig en massa... Så idag blev det frukost på Nybro konditori! 2 för 1, måste ju använda kupongerna innan de går ut. 50 kr för två frukostar var inte dåligt! Och det var godare än det ser ut. (Hade inte varit lika gott att äta samma sak hemma!)Älskar Ellas lilla pekfinger där! Hon gillade brödet och juicen. (Inte yoghurten!)
Stewen sa att vi inte kunde gå på fik utan att fika. (Han är klok, han har det nog efter mig! Man blir ju som man umgås). Han bjuppade på saffranssemla, så gott! (Och så delade vi på en annan kaka men den var faktiskt ingen höjdare).

Annars idag har jag gjort klart det sista på julklappsfronten. Hur mycket folk som helst på stan, jag tycker inte att det är så charmigt... Som Stewen sa, fler och fler köper julklapparna på nätet men det märks då inte. Vet att jag sa att jag skulle vara klar med alla klappar före första advent i år, det funkade inte. Mest för att jag haft dåligt med pengar. Längtar redan till nästa jul, då ska jag julbaka som aldrig förr (typ börja redan i oktober, har så sjukt många recept jag vill prova!). Och ge bort i julklapp. JAAA!  Jag älskar verkligen att fixa julklappar, det är bland det bästa jag vet. Sjukt nöjd med årets klappar! (Det säger jag varje år).


Rätt tjusigt ju, Umeå. Nu har vi äntligen fått lite snö!