Glass, karra och bus eller godis

Tog en prommis ikväll och på väg hem gick jag och köpte lite mjölk, fil och gotta. Tänkte att vi måste ha lite godis hemma om det skulle komma några läskiga halloweenkids. Råååkade även gå förbi glasskylen och ramla över nya Ben & Jerry's-smaken... På extrapris! = Jag var ju i princip bara tvungen att köpa. Och den var SÅ god!Jag var hemma strax före 20 och det dröjde inte länge förrän det plingade på dörren. (Kom på sen att vi ju har portkod så det kommer nog inte så många barn, men grannar som är barn har vi ju). Där stod en av grannflickorna med två kompisar och sa bus eller godis. Värsta seriöst utklädda, så söta! Langade över lite karra i deras korgar och innan de gick sa granntjejen "Du får hälsa till bebisen!" Alltså, så gullig!

Pizzafredag


Vi orkade inte laga mat idag och var jättehungriga, så det blev pizza till middag! 2 för 1, måste ju använda våra Restaurangchansen-kuponger innan de går ut. ;) Jag tog en Hawaii special, som en Hawaii med curry och banan. 4 bananbitar närmare bestämt, väldigt generöst... Pyttesmå pizzor också, tur att vi hade rabatt, hade aldrig betalat fullpris för dom!

Vita chokladbollar

Jag tjoffade ihop lite chokladbollar till min grupp igår. Tänkte att vi skulle behöva lite sockerchock idag under sista rycket med grupparbetet, vi har haft det ganska körigt. Chokladbollarna blev himla goda och mina kamrater väldigt glada! (Jag gick efter Per Morbergs recept, riktigt bra).

Efter chokladbollerullandet fick jag en massa kokosflingor över och då fick jag ju en anledning till att baka ännu mer. Så ikväll testade jag att göra vita chokladbollar som jag tänkt prova göra sedan jag såg ett recept här. Ramlade över Gustav Lagerträds blogg i sommar, ni vet han från förra årets Hela Sverige bakar. Åh vad jag gillade honom!


Här har ni receptet.


Vita chokladbollar
 
150 g vit choklad
100 g smör 
5 1/2 dl havregryn
1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker

kokos eller pärlsocker att rulla i.


Ja resten fattar ni nog. Smält chokladen. Blanda ihop resten av ingredienserna till en gegga, tillsätt chokladen och rör till en härlig smet. Rulla bollar i kokos eller pärlsocker (jag tog kokos). Jag vill alltid frysa mina chokladbollar en stund innan man äter dom, gjorde samma med de här.

De blev himla goda, söta och sliskiga så man trycker inte i sig jättemånga. Gillar du vit choklad måste du absolut testa de här!

Jag som är ett fan av kokos kommer testa baka den här kakan, hur god såg inte den ut?!