En bulle utanför bageriet

För en vecka sedan hade jag och Ella en så himla härlig dag i solen. Vi är ju ute och cyklar mycket nu och har passerat Hagabröd några gånger men då har det varit semesterstängt. Ella har typ världens bästa minne så andra gången vi cyklade förbi sa hon "Köpa bröd där någon gång". Då hade jag pratat om att vi ska köpa bröd där någon gång, första gången vi for förbi. Så i fredags frågade jag Ella om vi skulle cykla till bageriet, och det ville hon såklart! Jag hade aldrig varit där förut. 

Kändes så gammaldags på något sätt. Ta cykeln till bageriet och köpa bröd. Och bullar. Jo de hade bullar så det var klart vi var tvungna att köpa. Ella blev överlycklig! Hon ville äta direkt så vi satte oss utanför på en bänk och åt varsin bulle. Lyckan i Ellas ögon alltså. (Jättestor bulle, hon orkade inte hela).  

Det behövs inte mycket. En cykel, ett bageri, en bänk och en bulle. Kände att det var ett ögonblick jag kommer komma ihåg för resten av livet.


 
 


Sommarens somrigaste dag

I lördags plaskade vi och badade! Cyklade till Bölesholmarna på förmiddagen och kollade läget där. Tyvärr ganska smutsigt vatten. Det var så härligt där ifjol! Men vi plaskade runt lite ändå och kollade på fåglar och åt melon. Ella tyckte att det var superkul att plaska omkring och gå på bryggan. Vi glömde tyvärr hink och spade, det hade varit kul att ha med.

Efter Ellas lunch och tupplur packade vi in oss i bilen och drog till våra gamla hoods, Holmsund. Där hängde vi vid havet och ploppade stenar och picknickade lite. Och, jag badade! I HAVET!!! Det var sjukt långgrunt men inte så kallt som jag trodde. Sommarens första (och enda?) bad, 22 augusti. Det är ju helt stört och inte av denna värld.

Ella hade jättekul vid havet och älskade att ploppa massa stenar och plaska omkring. Hon verkade inte så intresserad av att bada/doppa sig och det kändes hursomhelst lite kallt och blåsigt om vi skulle ta ut henne naken i vattnet. (Hennes UV-dräkt som hon fått av mormor visade sig vara för liten). 

Efter havsbadet åt vi middag på Kajutan i Holmsund! Så mysigt. Ellas första riktiga restaurangbesök faktiskt. Vi har hängt på fik och Max men aldrig liksom "restaurang"... Stewen åt kött, jag tog en pizza och Ella fick plättar. 

Sjukt mysig dag!


 
 

Malin Wollin

Jag gjorde lite ärenden på stan på förmiddagen när Stewen var hemma. (Jag är ledig idag). Gick bland annat på bibblan och hämtade den här som jag hade reserverat:
 
 
Hört mycket bra om den. Någon av er som läst? Vad tyckte ni? Jag älskar Malin Wollin! Hon var ju förresten på Nyhetsmorgon imorse och pratade om barn och sömn. Jag missade lite men ska se på tv4play. Tycker att hon är så klok och härlig!