Fem saker jag inte förstår mig på

♦ Kvarg. 

♦ Hur folk så otroligt ofta skriver "dem" där det ska vara "de"(!!?!?!?!!)

♦ Det här med att fråga saker på Facebook. Varför inte googla? Nej då skriver man på Facebook, "vilken tid öppnar blabla", "hur gör man pulled pork", "vad limmar man pepparkakshus med". Och så snäppet värre, lägga ut obehagliga bilder och fråga "vad är detta för utslag på mitt barn"... Det är ju för övrigt inget för Google heller, ring BVC för tusan!

♦ Uttrycket "Vi är gravida". Att en kille säger "vi är gravida". NEJ! Tjejen och killen ska ha barn tillsammans men det är fasen tjejen och endast tjejen, som är gravid. Punkt.

♦ Det här med att säga "Jag ska kolla på Netflix". Eeeh... Alltså. Det säger ju egentligen ingenting. Ungefär som att säga "jag ska kolla Google"...Här en grej jag verkligen förstår mig på: fish and chips. SÅ GOTT. Var på en liten after work med roliga jobbarkompisar i söndags. (Eller det blev inte "efter jobbet" för så många men ändå). Himla trevligt!

Julen 2015

Julen kom och julen gick, och det small bara till! Såklart. Jag älskar ju julen. I år var vi kvar i Umeå och firade med Stewens mamma och Roger. Himla mysigt! De kom den 22:a och åkte hem igår. Vi har bakat lussekatter- och bullar, gått på loppis, köpt och klätt julgran och  busat med Ella . Och såklart öppnat julklappar, spelat spel och ätit massa gott. Vi och grannarna (som vi lärde känna i föräldragruppen) tomtade åt varandra. Jag var tomte för första gången i mitt liv. Blev en tjock tomte som inte skrämde barnet! Ella däremot blev rädd för tomten, haha. Hon var inte jätteimpad, men hon pratade sedan om att tomten var snäll och kom med julklappar.


Egen kexchoklad

Håll i hatten och herreminje och kors i krösamoset. Här har ni något fantastiskt ursinnigt jättegott! HEMMAGJORD KEXCHOKLAD! 


Varför i hela friden har jag inte gjort det här förut? Så himla gott och enkelt och kul! Jag kikade runt på lite olika recept och gjorde lite som jag ville. En del har Dubbelnougat i och vissa kör Nutella eller vanlig nougat. Jag hade vanlig nougat hemma så använde det. Har har ni mitt recept!

 
Karins kexchoklad
ca 36 st

DU BEHÖVER:

1 paket smörgåsrån
250 g nougat
Marabou mjölkchoklad (jag använde totalt nästan 3 stora kakor) 
 

GÖR SÅHÄR:

Smält nougat och mjölkchoklad i vattenbad (jag hade 1 stor Marabou mjölkchoklad). Pensla chokladsmeten på smörgåsrån och lägg på varandra. Jag penslade med en pensel av silikon). Jag satte rånen fyra och fyra. Ingen choklad på det översta rånet. 

Frys chokladrånen en stund. Dela sedan i fyra bitar, först i mitten längs kortsidan och sedan tvärsöver, om ni förstår. (Som ett kors). Smält choklad (för mig gick det åt nästan 2 stora chokladkakor och då räckte det till alla utom fyra kexchoklad). Doppa chokladrånen i choklad. Jag tog hjälp av en sån där plastnypa/tång. Bottnen på rånen kan man skrapa av mot tallriken där man toppat rånen. Lägg på galler och låt stelna. 

Så sjukt gott!