Ellas första tofs

Jag satte upp Ellas hår i en liten svans mitt på huvudet igår. Haha. Sötunge! Hon hade inte så mycket hår när hon föddes men nu börjar det bli en del. Kan inte för mitt liv förstå att hon blir två år (TVÅÅÅ!!!) nästa månad. Tiden går så läskigt fort.

En somrig sommardag

Igår tog vi en cykeltur med Britta och Rut på förmiddagen! Väldans trevligt. Vi skulle spana på får men de var väldigt långt bort i hagen. När Britta och Rut for hem tog vi en picknick i lekparken, Ella och Stewen och jag. Solen sken och det var riktigt varmt. Man har verkligen inte fått många solstrålar den här sommaren!

Efter lunch begav vi oss till 4H-gården på Nydala. Givetvis råkade vi säga till Ella att vi skulle fara och hälsa på djur så hon bestämde sig för att inte somna efter lunchen... Det är andra gången i hennes liv som det händer, första gången var när vi skulle fara till Gammlia för några veckor sedan. Det är nog något med djur som gör att hon blir för uppspelt, haha. Iallafall, det gick bra utan sovstund. Ella var pigg och nöjd. (Somnade sjukt gott på kvällen, hehe). 


Vi fick se får! Kunde inte klappa dom dock, man fick bara gå fram till diket och fåren var inte så sugna på att hälsa. 


Ella tyckte att rutschkanan var roligast. Hon åkte nog på riktigt 100 gånger...Lycka är att peta på en kanin genom ett hönsnät.

Frozen Oreo-cheesecakem

När jag skulle göra efterrätten till min trerättersmiddag tänkte jag först baka den här. Glömde dock bort att den behövde ganska många timmar i kylen så hann inte riktigt. (Men gjorde nougatsåsen). Så jag gjorde istället en Oreo-botten + en frozen cheesecake-smet med krossade Oreos. 


Frozen Oreo-cheesecake

1 paket Oreos
50 gram smör

4 ägg
1,5 dl strösocker
200 g Philadelphiaost
4 dl vispgrädde
1 paket Oreos

(+ några Oreos på toppen!)


Mixa 1 paket Oreos i matberedare och blanda ner 50 gram smält smör. Platta ut i en sockerkaksform.

Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och strösocker i en bunke och rör ner Philadelphiaosten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Krossa Oreo-kakorna till smulor och vänd ner i smeten. 

Häll smeten på kexbottnen och frys in några timmar. Toppa med krossade Oreos och häll över nougatsås!


Nougatsås 

100 gram nougat 
50 gram mörk eller ljus choklad (jag tog ljus)
2,5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker. Ta bort från plattan när det börjat koka. Bryt ner nougat och choklad och rör tills såsen är blank och slät. Ställ kallt.