Världsgod tacopaj

Här får ni mitt recept på supersmarrig tacopaj! Bjöd Tommy på den här då han och Elwin hälsade på förra fredagen. Pajbottnen blir sådär härligt fluffig, lite tjockare än vanlig pajbotten.

Tacopaj

Botten:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
50 g smör
1.5 dl mjölk

Fyllning:
500 g köttfärs
1 liten gul lök
Tacokrydda
En skvätt vatten
Crème fraiche
Riven ost
Tomater


Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ihop med smöret. (Jag brukar köra en sväng i matberedaren). Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform.

Hacka och stek löken. Stek köttfärsen. Häll i en skvätt vatten. Blanda i tacokryddan och puttra en stund.
Fyll pajbottnen med köttfärsen. Skär några tomater i skivor och lägg på. Smeta på crème fraiche och strö över riven ost. (Det är gott att blanda ut crème fraiche med Philadelphiaost också!)

Grädda mitt i ugnen i 200 grader ungefär 20 minuter tills ytan fått tjusig färg.

Servera med sallad, tacosås och lite extra crème fraiche.


SJUKT GOTT! 


 
 
 

 

1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Mums :)

Svar: Verkligen!! :D
Mamma Karin

Kommentera här: