Stora lillebror

Var på BVC med Wille imorse. Han väger nu 6150 g och är 60,8 cm. Huvudomfånget var 41. Han följer sina kurvor fint! Det känns att han blivit stor, storlek 68 på kläder har vi börjat med... 1 månad och 9 dagar är han idag. Kollade hur Ella var vid samma ålder och när hon var 1 månad och 13 dagar vägde hon 4800 g och var 57 lång! 38,5 runt huvudet. Herrejistanes. När hon var 3 månader vägde hon 6640 och var 60 cm med 41 som huvudomfång. Det är i princip som Wille är nu.

Annars då? Dagarna rullar på. Ella har förskola tisdagar, onsdagar och torsdagar. Det är decemberfest idag så jag och Wille kommer och kalasar sen. Ella ska vara tomte.
 
Wille äter och äter, sover och bajsar. Gör ifrån sig en del läten nu och det är nog bara en tidsfråga innan han ler. I sömnen drar han på munnen ibland, han är så söt! Sover bra dagtid men är fortfarande ganska orolig på natten. Han är ledsen och hungrig omvartannat och vill vara i famnen. När Ella var liten åt hon bara och somnade om på nätterna, det gör inte lillebror. Men det är väl kanske den här utvecklingsfasen, hoppas att den går över snart.

Köpte en begagnad ståbräda igår som kan vara bra. Ella har inte hunnit testa den än. Känner att syskonvagn inte kommer att köpas men om vi går längre sträckor och Ella blir trött så kan ju en ståbräda vara bra. Begagnad var ju toppen, så är det ingen större förlust om den inte används... (De var ganska dyra nya tyckte jag!)

SNART ÄR DET JUL HÖRRNI! På lördag beger vi oss hemåt, ska bli så kul. Många som vill träffa lille Wille och så ska det bli så mysigt med jul. Längtar efter att se Ellas ögon och reaktion. Hon längtar efter att se Kalle Anka kl 15, vi har läst Djungelboken och hon vet att det kommer visas på julafton. Jag längtar också efter att hon ska få öppna sina julklappar från oss, de är verkligen klockrena! Hon ska få ett Bamsepussel, Hitta Doris-bok, Hitta Doris-filmen (hon ÄLSKAR Hitta Nemo och pratar om att hon vill se Hitta Doris) och en lila hajfena som man har när man badar. Ella är en riktig hajexpert som vet allt om brugder och vithajar och snedtandade hajar, megalodon och stethacanthus... (de två sista är utdöda). Ella älskar Bruce i Hitta Nemo och har haft en riktig hajperiod... Vi har lånat hajböcker på biblioteket men nu har vi bytt till valar och delfiner.

 
Wilhelm sover i spjälsängen.
 
Spanar in julgranen.


Vi tog fram lite bebisgrejer som Ella fick visa lillebror. Så nöjd!


Hejheeej!

 
På Lucia blev det såklart lussefika. Stewen hade köpt lussekatter och så åt vi pepparkaka också.
 
 
Så lycklig tjej!

Ute i kylan

Nu är ju inte 10 minusgrader särskilt kallt alls men när man inte är van känns det ganska kyligt... Så himla trist utan snö också! Vill ha massor med snö nu! I fredags gick jag och Ella till lekparken med Wille. Ella lyste rött med sin pannlampa och Wille sov i vagnen. Första lekparkshänget för mig själv med båda kidsen. Det blev lite gunga och klättring och sedan for vi förbi Ica innan vi gick hem. Himla tur att vi har nära till allt... Ella blev lite trött i benen på slutet men det gick bra.

När vi kom hem gjorde jag världsgod tacopaj.


Skam


Jag har läst om den här norska ungdomsserien Skam typ överallt. Tänkte först inte se den men sen blev jag så nyfiken och var tvungen att se om det var så himla bra... Jag fastnade direkt och såg klart hela första säsongen på en dag. (Sista avsnitten såg jag på mobilen på natten när jag ammade Wille, haha). Alltså, SÅ BRA!?! Fin och smart och tragisk och rolig. Ni måste se! Och läs vad Hanapee skriver om serien här. Noora och Isak är mina favoriter. ALLA karaktärer är så bra och man vill bara veta hur det ska gå för dom. Fantastiska skådisar. Och så himla härligt att lyssna på norska!?

Har ni sett? Om inte - se den!!!