När Wilhelm kom till världen

Ella syskon hade beräknad födelsedag 27 oktober. Dagen innan kom farmor Ann-Chatrin (alltså Stewens mamma) till oss för att vara med Ella när vi skulle åka in. Jag och Ella hämtade henne vid tåget. Vi fick hänga länge med farmor för det dröjde 10 dagar över tiden innan lillebror behagade komma ut! Det var mysiga dagar med farmor och vi hann med att baka massor med kakor, göra trolldeg, hänga på Ikea och handla på Ica Maxi, med mera... Skönt att ha henne hos oss och hon hjälpte till mycket och Ella tyckte ju att det var så kul. Men oh vad less jag blev på att vara gravid! 10 dagar över tiden kändes som en mindre evighet.

Lördag 5 november var vi på Ica Maxi och handlade. Kul med en liten utflykt. Jag duschade och på kvällen spelade vi Yatzy. Tyckte att jag hade haft känningar några kvällar innan och hoppades flera dagar "hoppas att jag får värkar inatt". Hade nästan slutat hoppats. Det skulle nog inte komma något barn.
Mitt i Yatzy-spelandet tyckte jag att jag började få lite ont och det blev jobbigt att sitta. Tog min spruta 21.45 och där vid 22 kände jag att det nog faktiskt kunde vara något på g... Borstade tänderna och la mig i sängen, tänkte att jag ju måste försöka sova iallafall. 22.30 började jag klocka värkar. Och inte kunde jag sova ju!

Jag fick en liten blödning och ringde förlossningen kl 23.53. Det blev ett samtal på 2 minuter (jag vet det för jag var tvungen att kolla i mobilen, haha). De sa att blödningen inte behövde vara någon fara men vi var välkomna in om vi ville komma. Värkarna kom tätt så vi åkte in direkt. Kände mig inte jättepeppad på att ta värkar hemma med farmor på soffan och Ella sovandes. (Med facit i hand skulle vi ha kunnat stanna hemma mycket längre men vi trodde att det kunde gå fort så vi åkte in). Hade en värk vid porten, en utanför bilen, ett par stycken i bilen och någon utanför bilen... (Och vi har ju verkligen inte långt till bilen eller till sjukhuset). Så vi tänkte att "här går det undan"...

Fick sitta med CTG då vi kom in, tills 01.15, och allt såg bra ut. Öppen 3 cm. Precis som med Ella och då hade jag haft värkar fler timmar så vi hann tänka att det kunde gå fort det här... Man hör ju det också, att andra förlossningen brukar gå fortare. Det skulle visa sig att det inte stämde för oss!

Vi fick ett rum och gjorde oss hemma där. Så sjukt att veta att "här ska jag föda barn"...


 

Jag försökte vila lite mellan värkarna och Stewen sov i en fåtölj, haha.


Jag åt godis och vandrade runt i rummet. En barnmorska tittade till oss emellanåt och gjorde någon CTG-kurva och kollade till bebben. Den barnmorskan hann sluta sitt pass så vi fick en ny som tog hand om oss sen. Hon var alldeles fantastisk och förtjänar tusen stjärnor i himmelen. Älskade henne!

 

Bjussar på en liten magbild. Tänk att Wille låg därinne!


Natten gick och jag hade värkar men inte dö-ont. Allt stannade upp litegrann och jag blev så less. Jag tänkte att det kanske var för att jag skulle hinna vila innan allt satte igång... På något sätt gick ju ändå tiden. Man har inget tidsbegrepp på förlossningen!? Hur kunde tiden gå egentligen? 03.45 fick jag sitta med CTG igen och då var det väldigt tungt att ligga på rygg. Fick ligga på sida. Allt kändes långdraget och segt, som att det inte hände något. Fick testa flera olika ställningar. På sida i sängen, sitta på boll, fyrfota...


Fortsättning följer...

Första advent

I lördags kom min mamma och pappa och hälsade på! Så himla roligt. De bodde på hotell en natt. På förmiddagen innan de kom tog jag med mig Wille till biblioteket och lånade nya böcker till Ella. Sen julpyntade vi och myste på, åt flatpalt till middag. Igår var det julskyltning så vi gick en sväng på stan. Skyltsöndag här i Umeå är ju dock inte mycket att hänga i julgranen (höhö) men Ella fick iallafall en julklapp av tomten och så hittade vi lite glögg och pepparkakor. Köpte en massa ljus och en minijulgran till Ella bland annat. Wille sov gott och Ella somnade också på vägen hem, haha.

Till middagen (stekt palt) tände vi första ljuset och när Ella somnat (och Wille myste med oss i soffan) åt jag och Stewen pepparkakor och saffransgifflar (köpes) och drack julmust. Härlig första advent!

 
 
 
 

Två veckor och första barnvagnspromenaden

Igår var det söndag och Wille blev två veckor. Sjukt! Allt börjar rulla på och jag är snart återställd. Har repat mig bra nu. Blev ganska mörbultad efter förlossningen och det har varit superjobbigt att gå och sitta. (Jag har konstruerat en specialare, sitter på en badring med en dyna ovanpå...) Men nu har jag orkat gå ut! Igår tog vi en promenad på stan för första gången. Det gick bra, även om jag hade ganska ont efteråt. Skönt att komma ut ordentligt! Vi köpte nya vinterskor till Ella och tomtekläder till båda kidsen. Sen blev det lite lyxmellis från Espresso house. Stewen tog en tomtelatte och så delade vi på en saffransbulle och Ella fick blåbärssmoothie. Snacka om nöjd tjej! Wille sov hela tiden och fortsatte sova när vi kom hem.


 
 
 
 
 
 
Pissigt väder däremot, all snö är ju borta!? Hoppas på massor av snö till helgen. Då kommer mamma och pappa och på söndag är det julskyltning!