Håret!

Jag är ju ingen mästare på selfies och grejer men tänkte iallafall visa er mitt hår! (När jag ändå tagit bilder, haha). Gick ju efter många om och men till frissan. Först klippte jag mig bara och funderade på slingor, sedan tog jag tag i det och bokade tid för slingor... När ska jag få tid till det sen när bebben är här? Det kommer ju inte hända! Men nu har jag fräscht hår. Varje gång jag går till frissan tänker jag "Varför gör jag inte det här oftare?" Sen kommer jag till kassan och när jag går därifrån vet jag svaret på frågan, haha...Håret före! Långt, tungt och ojämnt. Väldigt mörkt, mest i underhåret. Hade bara fläta, aldrig utsläppt...
 
 

Efter klippet! Kapade en hel del och jämnade till. Blev mycket lättare och skönare!
 
 

Efter slingorna! Syns inte så bra på bild men allt är mycket ljusare. Gjorde massor med slingor (mot det kalla hållet) och sedan något som hette "quick fix", som var som någon gegga man stoppade i och sedan sköljde ur. Det ljusade upp hela håret. Mycket nöjd! Frissan tyckte att jag ska komma tillbaka och klippa mig igen om 3-4 månader, får se om jag tar mig tid och gör det! Haha!

Snart är det jul!

Igår var det två månader till julafton och jag kokade risgrynsgröt till middag. Herreguuud så gott! Ella blev jätteglad då jag sa att jag gjorde tomtegröt. (Sen åt hon dock bara några skedar, haha). Jag ska vara rekordtidig med julklapparna i år! Har redan köpt flera stycken och har en julklappslista klar där jag skrivit vad alla ska få. Orimligt peppad och nöjd!

Med såpass nära till jul tycker jag att vi tar en liten somrig bildbomb, haha! Här får ni bilder från Mickelbo gård där vi var en dag i somras. Var där förra sommaren också. Så himla mysigt ställe!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så spännande och kul att hålla i ett marsvin!
 
 
Våffelkalas för Ella och mig, Stewen åt hamburgare.
 
 
 
 
En mycket härlig sommarutflykt!
 

Årets slappaste helg

I fredags jobbade Stewen bara halvdag så vi passade på att hänga på bibblan alla tre. Ett av Ellas favvoställen ju. Först åt vi våffellunch hemma, gissa om Ella blev lycklig! Hon pratar om våfflor nästan varje dag men jag försöker förklara att nej, man kan inte äta våfflor varje dag... Haha.


Tittar i en hajbok med pappsen på bibblan

 
 
Lördagen blev ungefär årets slappaste dag... Vi var trötta och sega allihopa och gjorde typ ingenting på hela dagen? (Stewen fixade med bilstolarna i bilen däremot, heja heja så nu är det klart). Pissigt väder också så man ville ju inte vara ute. Jag gick en sväng med sopor på kvällen iallafall för att få lite luft... Just i lördags kände jag mig bara så sjukt färdig med att vara gravid. Så less jag var! Det var första gången jag kände mig extremt trött på allt. Ville bara trycka ut ungen.
 
På morgonen bakade jag stekpannebröd till frukost, hittade ett recept jag inte provat. Det blev gott! Skulle dock ha plattat ut bröden lite mer, ska prova det nästa gång. Här kommer recept:
 

Stekpannebröd

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk mjukt smör
1 dl fil

Blanda ihop allt till en deg och platta ut till fyra bröd. Stek i stekpanna några minuter på varje sida.
Ät direkt!


 
 
Söndag hade Stewen världsont i ryggen och jag som är höggravid är ju inte heller världens smidigaste. Jag fick ihop scones till söndagsfrukost och sedan var vi trötta och slöa fram till eftermiddagen. Då ryckte vi upp oss och for ut en sväng för att se något annat... Köpte blomjord på Granngården (måste plantera om blommorna) och så for vi på Media markt där jag köpte ett nytt objektiv. Mitt fasta 50 mm f1,8 gick sönder för längesen så jag har bara haft kitobjektivet från gamla kameran och makroobjektivet med trasigt autofokus. Hade jag haft pengar skulle jag ha köpt ett bättre objektiv men det får bli ett senare projekt, nu blev det ett nytt 50 mm f1,8 för 1190 kr.

Ja det var det hela! Ingen bebis ännu och jag tror inte h*n behagar komma ut förrän kanske till helgen... Hoppas bara att det inte hinner bli november! Vill ni gissa när Kicken kommer? Kön, längd och vikt?! Vi kan köra gissningstävling om ni vill! Bebisen är alltså beräknad 27 oktober (blev förflyttade från 31 oktober). Ella var beräknad 7 augusti och föddes den 13:e. Hon vägde 3585 g och var 51 cm lång. (När jag föddes var jag 54 cm och vägde 4600!)