Nyfikenbollar i pitabröd
Nu ska ni få ett härligt och bra vegotips! För ett tag sedan testade jag nyfikenbollar. Hade klippt ut receptet ur Coops Buffétidning. Himla gott var det. (Stewen gillade också. Ella var väl inte lika impad, hon åt mest pitabröd och grönsaker...) Jag fixade hummus (ska testa göra egen snart) och grönsaker till, och pitabröd. Det var riktigt smarrigt. Lime var pricken över i:et.
Nyfikenbollar
400 g kokta kikärtor
2 dl hasselnötter
2 skivor vitt bröd, t.ex rostbröd
2 st ägg
2 dl persilja, hackad
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja till smeten + olja att steka i
1 tsk salt
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Mixa kikärter, nötter och bröd grovt i en matberedare. Tillsätt ägg, persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
Mixa lite till och forma smeten till runda bollar (gärna med blöta eller oljiga händer). Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene på medelvärme, ca 6 min.
Jag älskar kikärtor(!) och skulle vilja äta det oftare! Hojta gärna om ni har tips på mat med kikärtor i.
Jag älskar kikärtor(!) och skulle vilja äta det oftare! Hojta gärna om ni har tips på mat med kikärtor i.
skriven
Så gott