Hur det gick med 2017

 
 
Ska vi se hur det gick med mina mål för 2017 innan vi går in på 2018? Det tycker jag!
Såhär skrev jag inför 2017. Har lagt till någon rad med hur det har gått.


Bli bättre på att höra av mig till vänner och familj
När jag blir gammal kommer jag inte titta tillbaka på mitt liv och önska att jag var hemma och städade mer och skrubbade diskbänken med svinto... Det är större risk att jag kommer ångra att jag inte höll kontakten bättre med mina nära och kära. Jag ska lära mig att disken kan vänta och att jag kan ringa en vän under tiden.
---
Lyckades ganska bra med detta men kan bli ännu bättre!


♦ Gå HLR-kurs
En stor skräck för mig har varit (och är fortfarande) att Ella ska sätta något i halsen. Minns ni den där mamman som hade ett barn som satte en popcornkärna i halsen och inte klarade sig? Typ det hemskaste jag har hört... :(
Jag vill sluta noja och faktiskt lära mig på riktigt hur man ska göra om barn sätter i halsen.
---
Jag skulle få gå en utbildning i Umeå men den var fullbokad. Blev uppskriven till ett senare tillfälle men då hann vi flytta. Sedan glömde jag totalt bort. Men ska få mer besked nästa vecka, hörde av mig idag faktiskt, efter att jag läste listan.

♦ Få ett jobb och flytta
Jag ska få ett jobb inom kommunikation och vi ska flytta norrut. Vill bo närmare familj och kompisar! Mycket som ska klaffa men i år SKA det hända. Mot sommaren/hösten tänker vi.
---
Detta hände ju faktiskt! Jag fick jobb som administratör på Vårdförbundet och vi flyttade hem igen.

♦ Komma i fas med fotoframkallning och fixa/rensa datorn
Det här med framkallningen mår jag så dåligt över! Jag MÅSTE komma ikapp nu. Det hade jag tänkt under förra året men det blev inte alls. Funderar på att fixa ihop några fotoböcker, beställa från någon hemsida. (Tips, någon?) Det är flera års bilder det handlar om...
---
Detta fick jag INTE till. Ångesten kvarstår... Måste avsätta massa tid och pengar till att fixa framkallningen.

♦ Göra en hälsoundersökning
Det här är något jag tänkt på ett tag, att man borde göra någon gång! Kanske dags efter att ha fött två barn och sådär. Kolla igenom hela kroppen och se hur den mår egentligen, kan man gå och göra det bara sådär?
---
Glömdes helt bort och har inte varit prio. Kanske får ta tag i det i år. Ska börja äta B12 och D-vitamin iallafall!

♦ Kolla synen och köp nya glasögon
Hör lite ihop med förra punkten. Sjukt längesen jag kollade synen och mina glasögon är gamla som gatan. Jag kanske skulle använda glasögon oftare och låta ögonen vila från linser om jag trivdes med mina glasögon...
---
Kollade synen (som blivit sämre) men köpte inga nya glasögon...
 
♦ Bli fadder/världsförälder
Jag har alltid sagt att jag ska skaffa ett fadderbarn den dagen jag har ett fast jobb. Eller man kanske ska bli världsförälder? Någonting iallafall.
---
Hände inte 2017. Men jag fick å andra sidan en 10-måndadersanställning. Nu har jag ju dock fått veta att jag får tillsvidareanställning. Någon dag ska jag skaffa fadderbarn, men just nu har jag verkligen inte många kronor över.

♦ Sova mer och vila mer
Jag ska försöka prioritera sömn och vila det här året! Jag har så svårt för att lägga mig och vila på dagen men jag vet ju att jag borde. När Wille sover och Ella och Stewen är hemma känner jag mig "tvungen" att vara med dom och har svårt för att säga "hörrni är det okej om jag går och vilar en stund?". Jag VET ju att Stewen tycker att jag ska vila men det behövs typ att han säger "gå och lägg dig". Och så ska det ju inte vara... När Ella var liten och sov på dagen hade jag också svårt för att vila, fanns så mycket annat jag ville göra och/eller kände mig tvungen att göra. Svårt att komma i säng på kvällarna, det har jag nu med. Ska skärpa mig och inte tänka att jag måste göra så mycket hela tiden.
---
Gick sådär... Var väldigt dålig på att lägga mig i tid. Kan väl räkna på en hand de gånger jag vilade på dagtid.

♦ Vara mer i nuet. Älta/tänka mindre
Lite klyschigt men ska bli bättre på att vara här och nu. Det här har blivit så svårt för mig senaste åren! Rimmar illa med att man fått barn... Jag ska sluta tänka så mycket framåt och oroa mig för framtiden och stressa över småsaker. Tänka "jag ska bara göra det och det och det och så måste jag fixa det och det"... Vill börja yoga igen också.
---
Gick inte bättre. Tvångstankarna eskalerade och jag har haft svårt att slappna av. Störde mig på småsaker. Mycket inre stress.

♦ Läsa mer böcker
Bookbeat var typ det bästa jag provat! Ska lyssna mer på ljudböcker och läsa mer böcker. Jag älskar ju att läsa. Ska koppla bort telefonen mer.
---
Har absolut läst mer, men framför allt lyssnat på böcker. Storytel. ♥ Ska läsa fler "riktiga" böcker i år.


 
1 Josefin Nilsson:

skriven

Så bra mål du hade och kul att se hur det gick med dom, lycka till med dina nya mål detta året! :)

Svar: Roligt att höra, tack snälla!! :)
Karin Lu

Kommentera här: