Musik som teleportör

När man hör vissa låtar är det som att man förflyttas bakåt i tiden! Visst är det ganska coolt!? Finns ju så himla många låtar som man förknippar med någon speciell person, händelse eller tid i livet liksom.

Jag tänkte lista några av mina sådana låtar.

 


BAM, när jag hör den här är jag genast tillbaka i Dublin och springer i Phoenix park.
 
 


Den här låten förknippar jag med elevfiket i högstadiet.
Complicated, också en riktig högstadielåt! Var tog hon vägen förresten, Avril Lavigne?
Linda Bengtzings Jag ljuger så bra! Haha, älskar den! Tänker bara på Singstar och festligheter och på när jag började bli människa igen efter mitt hjärtekross.
En till Dublin-låt! The Killers överlag = Dublin för mig. Här ser jag också Cameron Diaz framför mig när hon dansar till den här låten i filmen The Holiday.
Den här låten har jag på min wedding-playlist! (Haha ja jag har faktiskt påbörjat en bröllops-låtlista på Spotify!) Stewen skickade en bit av den här låten inspelad på mobilen till mig, när vi nyligen blivit ihop. Ja ni vet på den tiden då man hade knapptelefoner.
När jag hör den här låten tänker jag bland annat på Stewen och Andreas som sjöng Singstar på en fest hos Niklas för hundra år sedan. (Älskar låten för övrigt!)
Här har vi väl min och Stewens låt, skulle jag säga! Eller en av våra låtar iallafall. Den här spelade Stewen på Guitar hero på en fest innan vi var tillsammans.Jag satt bredvid honom och fick hjälpa till att "veva" på den där pinnen ni vet på gitarren. HAHA. Jäklar vad poäng han fick. :')

 


Vår julskinka har rymt! Klassiker! Genast tillbaka i min bästa vän Malins barndomsrum när vi var små. Oj vad vi lyssnat på den här!
Denna låt har jag nött i mina mörkaste stunder, och även när det blev ljusare. Fantastiskt bra låt för alla med krossade hjärtan.
Bra träningslåt! En gång när jag var ute och gick när vi bodde i Umeå flög det förbi ett flygplan alldeles ovanför mig, jättenära, precis när jag hade den här i lurarna!
Åker bil med Malin!
Den här låten spelades mycket när jag var på spinning i Holmsund. Man cyklar ganska fort till den hörrni!
Det här var ju bara några. Skulle kunna lista många fler, haha! Är ni också såhär som jag?
Vad har ni för låtar som ni förknippar med något särskilt?

Boktips till kids

Tänkte komma med lite boktips till er med barn. Ella är ju för övrigt helt amazing, lärde sig läsa som 4-åring - herregud. Hon har läst ett bra tag men nu läser hon verkligen ALLT. Galet! Både tyst för sig själv och högt för andra eller för sig själv. Ibland kan hon sitta länge för sig själv och bara läsa tyst i sin säng. Det är så gulligt när hon läser för Wille. Kul också att Wille också gillar böcker. (Går inte att jämföra med när Ella var liten men ändå).

Den här boken har Ella läst högt för mig flera gånger och den är ju ganska lång! En favorit som hon lånat på bibblan på sistone.
 

 

Några andra bra böcker kommer här.
 
 
Den här var en storfavorit ett bra tag. Också lånad från bibblan. Ett tag ville Ella bara att vi skulle läsa den här för henne. På skånska fick jag läsa den, haha. Ganska roligt faktiskt! Ella älskar alla böcker om den underbara familjen Kanin.Den här kom Ella, pappa och Wille hem med nu efter senaste bibblanbesöket. Den gillar hon massor. Kul för henne att läsa högt.


 
Här är en gammal favorit! Tror att jag lånade den första gången när Wille var i magen. Den har hon gillat jättemycket i perioder.För att inte tala om den här! Också en gammal, gammal favvo. Lånade den många gånger på bibblan i Umeå.Ja det var några boktips. Monstertema överlag kan man ju säga, haha! I övrigt är det fortfarande hajar som gäller. Hajböcker och dinosaurieböcker har vi mycket just nu. Det är ju kul för en själv också, jag tycker det är superintressant att läsa om dinosaurier och hajar! Nog för att jag börjar bli liiite less på hajar...
En månad kvar!

Den 2 juni springer jag Stockholm maraton(!) Herregud alltså. Börjar undra lite vad jag gett mig in på, men jag känner mig himla peppad. Mitt mål är att ta mig runt... Tänker att det inte är så bra att ha något tidsmål såhär på mitt första marathon. Testade distansen för några veckor sedan och det gick bra. Inte fort men ändå bra. Det var sista milen som var jobbig. Fitusan. Var tvungen att stanna och kissa efter 3 mil och sedan gick det sjukt trögt. Men jag återhämtade mig oväntat fort efteråt faktiskt. Nu tänkte jag springa 3 mil på söndag och sedan inga mer långpass förrän det är dags.Måste optimera min maratonplaylist så att jag har de allra peppigaste låtarna att lyssna på. Tänkte ha lite poddavsnitt också. Har ni tips på vad jag ska lyssna på, hojta gärna!