När maten tar slut

Ikväll har jag lyssnat klart på poddavsnittet När maten tar slutP3 Dystopia, har hört mycket om den podden men inte lyssnat på något avsnitt förrän nu. Har du inte heller lyssnat MÅSTE du lyssna på detta avsnitt. Jätteviktigt! Och läskigt.

 
Gick in på Konsum (jo jag säger Konsum fortfarande och inte Coop) en sväng ikväll. Väldigt utplockat och tomt i affären, precis när jag lyssnade på människor som pratar om att maten är på väg att ta slut... I framtiden (inom 10 år) kan vi nog inte förvänta oss att kunna handla exakt vad vi vill hela tiden.

Vi kastar en tredjedel av maten vi äter. Och vi äter alldeles för mycket kött. En köttfri dag i veckan är inte tillräckligt. I avsnittet nämner de bland annat att vi borde ha det omvända, alltså EN köttdag i veckan, resten vegetariska. Och en hamburgare borde egentligen kosta 800 kronor(!)

Sen det här med klimatförändringarna, som gör det svårare att odla... Och vi blir bara fler och fler människor på jorden. Läskigt är det. 

Folk svälter runtom i världen samtidigt som övervikt och fetma är ett jätteproblem. Folk som får det bättre ställt äter mer och mer kött... Och vilket slöseri med resurser att vi odlar mer mat till djuren än till oss själva, och sedan äter vi i sin tur upp djuren... Tänk om vi istället lät maten gå till människorna så många fler människor som kunde äta sig mätta i världen.
 
Jag läste den här texten i somras när det var så fruktansvärt varmt. (LÄS). Det kommer bara bli mer och mer värmeböljor och torka i framtiden. Och tänk alla isar som smälter och djur som dör ut...

Nej fy vad deppigt det blev, men det är ju viktigt det här.

Kommentera här: