Tacopajfredag

Ikväll kom Sara och E & E hit på middag! Väldans trevligt såklart, för både stora och små. Jag gjorde en tacopaj och barnen fick varmkorv. 

Bloggade detta recept 2015 såg jag. Då var det köttfärs i pajen. Nu vegofärs såklart. Inga djur i maten! (Anammas formbara färs! Stek som vanlig färs). 

Sämst bild men ändock en bild! På det som blev över. Man får vara glad för det lilla.

(null)

Tacopaj

Botten:
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
0.5 tsk salt 
50 g mjölkfritt smör
1.5 dl havredryck

Fyllning:
500 g vegofärs
1 liten gul lök
Tacokrydda 
En skvätt vatten
Oatly ifraiche
Riven ost (jag körde halva pajen veganost och halva vanlig ost)
Tomater


Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i matberedaren. I med smör, mixa. I med havredryck, mixa. Tryck ut degen i en pajform. (Jag tar sån med avtagbar kant. Sockerkaksform). 

Hacka och stek löken. I med färs och stek med tacokrydda. Häll i en skvätt vatten. Stek på.
Fyll pajbottnen med färsen. Skär tomater i skivor och lägg på. Smeta på Oatly ifraiche och strö över riven ost.

Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader ungefär 20 minuter eller tills ytan fått tjusig färg.

Servera med sallad, tacosås, ifraiche och lite tacochips (alltid bra idé med tacochips). 


(null)
Tjusiga barn ville vara Dolly Style i väntan på kompisarna. 

(null)
Flams innan sängdags!