Tacopajfredag
Bloggade detta recept 2015 såg jag. Då var det köttfärs i pajen. Nu vegofärs såklart. Inga djur i maten! (Anammas formbara färs! Stek som vanlig färs).
Sämst bild men ändock en bild! På det som blev över. Man får vara glad för det lilla.
Tacopaj
Botten:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
50 g mjölkfritt smör
1.5 dl havredryck
Fyllning:
500 g vegofärs
1 liten gul lök
Tacokrydda
En skvätt vatten
Oatly ifraiche
Riven ost (jag körde halva pajen veganost och halva vanlig ost)
Tomater
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i matberedaren. I med smör, mixa. I med havredryck, mixa. Tryck ut degen i en pajform. (Jag tar sån med avtagbar kant. Sockerkaksform).
Botten:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
50 g mjölkfritt smör
1.5 dl havredryck
Fyllning:
500 g vegofärs
1 liten gul lök
Tacokrydda
En skvätt vatten
Oatly ifraiche
Riven ost (jag körde halva pajen veganost och halva vanlig ost)
Tomater
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i matberedaren. I med smör, mixa. I med havredryck, mixa. Tryck ut degen i en pajform. (Jag tar sån med avtagbar kant. Sockerkaksform).
Hacka och stek löken. I med färs och stek med tacokrydda. Häll i en skvätt vatten. Stek på.
Fyll pajbottnen med färsen. Skär tomater i skivor och lägg på. Smeta på Oatly ifraiche och strö över riven ost.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader ungefär 20 minuter eller tills ytan fått tjusig färg.
Servera med sallad, tacosås, ifraiche och lite tacochips (alltid bra idé med tacochips).
Tjusiga barn ville vara Dolly Style i väntan på kompisarna.
Flams innan sängdags!