Hej fredag


Goddagens! Här gjorde vi morgon tidigt idag, Ella sover redan sin förmiddagslur, somnade kl 10. Bra om vi börjar få in lite tidigare uppstigningar så att hon somnar tidigare på kvällarna tycker jag! Hon sover i vagnen i hallen nu, har inte gått ut något då jag tycker det är lite kallt, 10 minus. (Hon har sovit ute i minus 12 men jag blir så nojig att hon ska frysa...) Nu ska jag fixa med bilder och plocka lite här hemma.

Gröt och fruktpuré


Ella börjar mer och mer förstå att det är rätt kul med mat. Gröt är dock inget hon blir lyrisk över. Fick tips av Linda i mammagruppen att varva eller blanda med fruktpuré, typ mango eller blåbär. Imorse blev det gröt och päron/mangopuré. Det gick lite bättre. Fast hon äter än inga hela portioner utan smakar bara några skedar. Mammas mat är fortfarande bäst!

Och ja en matstol är på väg, lära gå-stolen är en tillfällig lösning. (Bilstolen har hon också fått sitta i ibland, haha, eller i famnen, eller i babysittern men den är hon snart för stor för...) Det blir säkert ännu roligare för henne att äta när hon får sitta högre upp, i höjd med oss.