Wilhelm 7 månader

Wille har passerat 10 kg nu! Stora killen. På BVC idag vägde han 10,1 kg och var 71,8 cm lång.
Han är ett kilo tyngre och 4 cm längre än Ella var i samma ålder. Haha! Men sen var han ju ett kilo tyngre som nyfödd också.

Full fart är det nu! Han har väldigt snabb lille Wille. Långa armar och fingrar också... Han roffar åt sig allt han kommer åt. Han är nyfiken på allt och har till och med lyckats välta palmen vi har, haha. Krafsat i jorden har han gjort, och lyckats få i sig lite blomjord... Fick för första gången användning för den där planschen från BVC som vi har hängt upp på insidan av en garderob (Med lista över grejer barn kan få i sig, ni vet). Blomjord var iallafall ofarligt - ingen åtgärd. Haha.
 
 

Wille i fredags. ♥

Ellas 4-årskontroll

Idag var jag med båda kidsen på BVC! Först hade Ella 4-årskontroll och sedan var det Wilhelm som skulle vägas och mätas.

Ella klarade alla uppdrag fint. Synen och hörseln var tipptopp. Sköterskan var lite orolig ett tag för Ella tog inga bollar när hon hörde ljuden i lurarna (man skulle ta små bollar från en burk och stoppa i en tom burk när ljud hördes i lurarna). Jag förstod hela tiden att hon visst hörde... Sköterskan bara "Upplever ni att hon hör? Tror du att hon förstår?" Det var som att hon inte vågade riktigt, hon ville ha klartecken från sköterskan innan hon plockade en boll. "Hör du något, Ella?" Då nickade Ella, haha. "Då får du ta en boll!" Hon fick hålla i en liten dosa med knapp istället och trycka, då gick det mycket bättre. Söta söta unge!

Synen var som sagt också bra. (Frågan är hur länge till, haha, förutsätter att hon kommer få dålig syn med tanke på hur det ser ut på både min och Stewens sida...) Sköterskan var impad över att hon kunde bokstäverna, haha! Kul att leka pirat med ögonlappen. Ella fick rita också ("Tycker du om att rita?" "Jättemycket!"), och skriva sitt namn. Trä pärlor på en tråd, gå balansgång och säkert något mer...

16 kg och 96,6 cm lång.

Efter lite lek i väntrummet traskade vi hemåt. Stannade i lekparken ett tag och åt sent mellis. Gungade och åkte rutschkana. En sväng på Ica innan vi gick in till oss. (Varför är det alltid som roligast precis när det är dags att gå hem?)Cool i jeansjacka. Jag vill också ha en!

En gråtig vecka

Det blev en hemsk vecka det här, känslomässigt. Ellas sommarfest i måndags och sedan dagen efter fick jag reda på att min äldsta väns pappa dött. Nej nej nej, det kan inte vara så, tänkte jag. NEJ. :'( Så sorgligt och tragiskt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har inte förstått det än, tror jag. Kan ju bara föreställa mig hur det är för min älskade vän och resten av familjen. Vilken mardröm. Tänker så himla mycket på dom hela hela tiden. När något såhär hemskt händer såpass nära en ändå, (jag är ju i princip uppväxt med M och hennes familj) då förstår man verkligen hur skört livet är. Man vet aldrig vad som händer imorgon. Jag finner inga ord.