Fredagsfika

I fredags var pappa Steffe fikasugen och föreslog ett besök på Ullas och det tackar man ju inte nej till. (Det blev en hel del fika förra veckan, ja). Ella charmade varenda en på stället, det är som häftigt hur små barn drar till sig allas blickar. Det var även två kvinnor bakom oss som frågade "Hur gammal är han?" "...För visst är det en kille?" Eeeehh... Pinsamt! Man liksom skämdes för deras skull. Märkligt. Stewen låtsades inte höra först men så sa jag "nej det är en flicka". Sen pratade vi lite om att det kan vara svårt att avgöra om ett barn är en pojke eller flicka och ja det är klart, barn är barn... Och om man nu vill veta kan man ju bara helt enkelt fråga om det är en tjej eller kille.

 
 

Att stoppa saker i munnen

Ganska intressant det här med att bebisar ska stoppa allting i munnnen. Att det är en del i deras utveckling. Det är väl deras sätt att upptäcka världen. Vår BVC-sköterska berättade att det finns en teori när det gäller det här med att stoppa grejer i munnen... Ni vet att vi som vuxna liksom kan föreställa oss hur ett bord ska smaka bara genom att titta på det. Eller att vi kan tänka oss hur en TV smakar. Haha. Det, sägs det, är för att vi en gång har smakat på allting!

Har ni slickat på en lyktstolpe? Jag minns så tydligt när jag gick på dagis och alla barnen slickade på lyktstolpar. Fröknarna fick komma och lossa tungan med varmt vatten. Jag minns att jag tänkte "så ska man INTE göra", "tungan fastnar ju, aj aj aj". Men ändå kunde jag inte låta bli att prova. Haha! Knäppa unge. 


Recept: OreobrownieLeilas Oreobrownie

175 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 ½ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 paket Oreos
 
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna eller ugnsform med bakplåtspapper. (Jag smorde istället).
Vispa smör och socker ljust och fluffigt, tillsätt sirap och därefter 1 ägg i taget då du vispar. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao, sist vetemjölet. Blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan/formen, dela Oreokakorna i bitar och tryck ner i smeten. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter, kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan den skärs upp.


Min brownie blev lite för torr ändå, fastän jag gräddade den bara 20 minuter. Vi har en väldigt varm ugn kan jag konstatera! Nästa gång ska jag göra brownien riktigt kladdig. Det går ju att variera den också och ta andra kakor, (tänk Ballerinabrownie?!?!) eller trycka i lite choklad eller vad man vill!