Jobba jobba jobba

Idag har jag jobbat monsterpass, 7-21. I januari jobbade jag sjuhuuukt mycket, nu i mars blev det bara två dagar. Har fått förfrågningar men varit tvungen att tacka nej. Nu ska jag inte ta på mig något mer jobb förrän c-uppsatsen är klar och inlämnad! Hade tänkt ta en pluggdag idag men kunde inte riktigt tacka nej till jobbet då jag hade lagt in att jag var tillgänglig. Och sen behöver jag ju pengarna. Imorgon jobbar Stewen så då är jag hemma med Ella. (Kul helg, jag jobbade idag och imorgon jobbar Stewen).

Jag MÅSTE plugga imorgonkväll. Ska transkribera intervju imorgon när Ella ska sova på dagen. (Vilken jäkla tid det tar). Intervju med gamlingarna igår fick förresten bra, efter lite tekniktjorv. De älskade min rulltårta och jag fick höra idag av en tant att det nog var den godaste rulltårta hon ätit(!) Smällde högt att jag hade ekologisk vildhallonsylt, hehe. De trodde först att jag plockat hallonen själv men det hade jag ju inte. Bakade faktiskt en till rulltårta igårkväll som jag tog med till jobbet idag. (Glada gamlingar) Rulltårta med grädde och hallon = mmmmmm. Som Stewen sa, rulltårta är ett underskattat bakverk.

Nu ska jag hoppa i säng, det är ju en dag imorgon också.


Ella tog på sig mössan helt själv igår. Bakochfram visserligen, men ändå. Haha.

Pappa, mamman och Anna

För ett par dagar sedan grävde jag och Ella i garderoberna i hennes rum. Där hittar man kläder, städgrejer och massor (MASSOR) av sällskapsspel. Vi (mest jag) började bli less Ellas leksaker och ville ha något nytt. Jag tänkte att vi skulle ha något Memory-spel med roliga kort att hålla på med, men Memory är tydligen det enda spelet vi inte har. Däremot hittade jag Vem där, och det var verkligen en hit. Fälla ner alla figurerna är himla roligt. Och bläddra bland alla små korten.

Särskilt kul när man lyckas pilla lös något...


En av gubbarna heter Stephen och när hon tog upp det kortet och sa "dä", sa jag lite snabbt att "Den där gubben heter Stephen, som din pappa fast med ph", typ. Och nu hittar hon igen det kortet och pekar och säger "Pappa". Så jäkla rolig. Hör till saken att det ju finns tusen olika figurer och namn, Stephen är heller inte särskilt lik pappa Stewen... (Eller vad säger ni?) ;) Men ändå kommer hon ihåg detta kort?? Och tjejen som heter Sophie är alltid "mamman", haha. 

 

Idag bestämde hon att Sarah var "Mamma! Anna!" Anna är en mamma i föräldragruppen som har sitt barn på samma förskoleavdelning. Vi hämtade samtidigt idag och då greppade Ella att Anna var C:s mamma och att hon heter Anna. Sen gick hon och sa "Mamma! Anna!" hela kvällen, som att hon ville fara och hälsa på Anna. Haha. Så sjukt söt! Sen tyckte hon alltså att Sarah var Anna.

Rulltårta


Varje gång jag gör rulltårta (det är inte alls ofta) tänker jag att jag borde göra det oftare. Det är ju så enkelt och roligt! Rulltårtebitar med lite vispgrädde på och kanske lite strössel, det blir ju som bakelser. Det gillar nog tanterna imorgon.Jag gick efter receptet i Sju sorters kakor. Ekologisk vildhallonsylt hade jag i. Sjukt gott!En gullig fikaservett väntade på Stewen när han kom hem från jobbet för en stund sedan.